Steeds meer leaseauto’s op de weg

In Nederland komen steeds meer leaseauto’s op de weg. Steeds vaker besluiten zowel bedrijven als particulieren om niet meer te kopen maar te leasen als er een nieuwe auto nodig is. Merken maken er ook steeds meer reclame voor. In spotjes op de TV en de radio en in advertenties in kranten en bladen en online wordt niet alleen nog de aanschafprijs genoemd maar ook direct de vanaf leaseprijs. Zo proberen de dealers een grotere doelgroep voor hun merk te interesseren en de meest recente nieuwe types aan de man te brengen.

De lease auto is niet meer weg te denken (goedkoop auto leasen)
De lease auto is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Bedrijfsauto’s en personenauto’s worden steeds vaker geleaset. De bestuurders kiezen voor het gemak van een vaste all-in prijs en geen onverwachte kosten als de auto voor reparatie naar de garage moet. De allrisk verzekering dekt de meeste kosten voor schade bij een ongeval of aanrijding dus ook daarvoor hoeft niet te worden gereserveerd. Bedrijven kiezen hier graag voor, zeker als ze een groot wagenpark op de weg hebben.

Wordt jouw volgende auto ook een leaseauto?
Kies jij binnenkort ook voor een lease auto in plaats van een zelf aangekochte auto? Als je dat doet dan maak je waarschijnlijk een zeer verstandige keuze. Je kiest voor gemak en financiële zekerheid voor de komende jaren. En wie wil dat nu niet. Je weet voor de komende jaren wat de kosten voor de auto zullen zijn, je hoeft alleen nog een bedrag voor de brandstof te reserveren. Maar hoeveel je rijdt als je privé leaset is natuurlijk iets wat je zelf kunt bepalen. Zo kun je de kosten binnen de perken houden. Bovendien is de brandstof niet meer zo duur als enkele jaren geleden.