Is je printerinkt op?

Is de printerinkt weer eens op? Dan is dit flink balen. Je moet dan weer veel geld uitgeven aan een duur inktpatroon. Geld dat je voor iets veel leukers had kunnen gebruiken. Maar wist je dat er een aantal manieren zijn om veel zuiniger te printen? En dat er ook goedkope printerinkt verkrijgbaar is?

 

Print in grijswaarden

Als je een pagina niet per se in kleur hoeft af te drukken, kun je deze natuurlijk gewoon in het zwart afdrukken. Gekleurde inkt is veel duurder dan zwarte inkt. Verander de afdrukinstellingen van je printer van ‘afdrukken in kleur’ naar ‘afdrukken in grijswaarden’ of ‘alleen zwarte inkt gebruiken’. 

 

Een voordelig lettertype selecteren

Ook lettertypes hebben veel invloed op het inktverbruik. Sommige lettertypes verbruiken minder inkt dan andere. De lettertypes die het minste inkt verbruiken zijn Times New Roman, Franklin Gothic Medium, Verdana en Tahoma.

 

Negeer de waarschuwing van je printer

Je printer geeft meestal een waarschuwing als de printerinkt bijna leeg is. De eerste paar dagen kun je deze waarschuwing gewoon negeren, want je kunt dan nog heel veel pagina’s afdrukken voordat de inkt echt helemaal op is. Vervang het inktpatroon als de afdrukkwaliteit echt sterk achteruitgaat.

 

Vergelijk de prijzen van webshops

Vergelijk de prijzen van de diverse webshops. Door dit te doen, kom je al snel te weten welke webshop goedkope printer inkt aanbiedt van een goede kwaliteit. Kies wel altijd voor een betrouwbare webshop met een keurmerk, zoals Goedkoopprinten.nl.

 

Goedkope printerinkt vind je online

Goedkope printerinkt vind je altijd online. Door printer inkt online te kopen, ben je altijd veel voordeliger uit dan wanneer je dit in de winkel doet. Een webshop biedt de inktcartridges veel voordeliger aan dan in de winkel. Je vindt hier dus altijd wel goedkope printer inkt