Beste manier op een wasdroger te kiezen

Wasdrogers zijn er in 4 verschillende smaken. De 3 drogers die je het vaakste tegen komt zijn de warmtepompdroger, afvoerdroger en condensdroger. De laatste droger is de gaswasdroger. Deze wasdroger komt erg weinig tegen. Toch is deze wasdroger niet eens zo slecht. Hij is namelijk behoorlijk energie zuinig.

Condensdroger

De condensdroger was vroeger enorm populair. Vroeger was de warmtepompdroger nog niet beschikbaar. De condensdroger was een stuk zuiniger dan de afvoerdroger. Dit maakten hem populairder. Zeker bij gezinnen waar veel was gedroogd werd door gebruik van de droogtrommel was deze wasdroger de beste keuze. Dit kon het gezin veel geld schelen op de lange termijn.

Warmtepompdroger

Dit is de droger die momenteel het meest populair is. Veel mensen gaan de witgoed winkel in met de gedachte om een condensdroger te kopen en wandelen de winkel uit met een warmtepompdroger. Heel veel verschil zit er echter niet tussen de condensdroger en de warmtepompdroger. Het enige verschil tussen deze 2 drogers is het koel element in de warmtepompdroger. Dit koel element zorgt ervoor dat de wasdroger de lucht kan laten afkoelen. Door het afkoelen word het water van de lucht gescheiden. De droge lucht kan vervolgens de was weer beter drogen. Een nadeel aan deze energiezuinige techniek is de tijdsduur. De wasdroger doet er namelijk een stuk langer over. Houd hier zeker rekening mee. Onderling zit er tussen droogtrommels ook nog grote verschillen in tijdsduur. Ben je erg gehecht aan een wasdroger die snel klaar is dan is het mogelijk om een droger hier speciaal op uit te zoeken. De meeste mensen zoeken hun nieuwe droogtrommel echter uit op beste score in een algemene test.

Afvoerdroger

Ten slotte hebben we de afvoerdroger. De originele naam van deze droger is eigenlijk luchtafvoerdroger. Maar dit is zo lang dat veel mensen hem afkorten naar afvoerdroger. De afvoerdroger werkt door lucht op te warmen en deze vervolgens door de wasdroger heen te sturen. Nadat de lucht vocht opgenomen heeft word de lucht via het ventilatiesysteem naar buiten gebracht.

Specifieke Eisen

Voor het kopen van een nieuwe wasdroger kan je specifieke eisen hebben aan de wasdroger. Het belangrijkste doel van de wasdroger is namelijk om aan jou eisen te voldoen. Hieronder staan enkele specifieke eisen die vaak vermeld worden:

Stilte – Droogtrommels kunnen behoorlijk veel lawaai maken. Dit is niet erg als hij aan de andere kant van het huis staat. Echter staat hij bij genoeg mensen op een plek waar hij nog goed te horen is. Om te voorkomen dat je hiervan wakker ligt kan je kiezen om hem op strategische momenten aan te zetten. Ook kan je ook kiezen om een wasdroger te kopen die een stuk stiller is. Hou er wel rekening mee dat de droogtrommel nog steeds veel lawaai kan maken. Eventueel dempers onder de wasdroger plaatsen kan ook helpen.

Energiezuinig – De een hecht meer waarde aan het milieu als de ander. Als het milieu voor jou nu heel belangrijk is kan je je wasdroger hier speciaal op uit kiezen. Je zult dan eindigen met de duurdere warmtepompdroger. Als je echt energie en milieu zuinig wilt zijn kan je natuurlijk nog altijd het beste de wasdroger niet gebruiken.